Πρώτες βοήθειες, επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική - Παπαδόπουλος, Γεώργιος Στ., 1953- (Εφύρα, 2006)
Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, στους Ειδικευομένους και ειδικούς όλων των Ιατρικών ειδικοτήτων όπως επίσης σε κάθε άτομο που μπορεί να βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσει κάποιο επείγον περιστατικό, ακόμη και αν δεν είναι σχετικός με το το ιατρικό επάγγελμα. Το βιβλίο περιέχει αρκετά έγχρωμα σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες που εμπλουτίζουν το κείμενο και βοηθούν στην καλύτερη εφαρμογή των επιμέρους τεχνικών που διδάσκονται.