Σύγχρονη εσωτερική παθολογία : Ελένη Χαρατσή-Γιωτάκη - Χαράτση-Γιωτάκη, Ελένη (Ιατρικές και Επιστημονικές Εκδόσεις Σιώκης, 2010)
Στο σύγγραμμα αυτό της Εσωτερικής Παθολογίας, παρέχεται η επιστημονική επάρκεια για την ολιστική προσέγγιση του ασθενή, αφού στον κοινό κορμό της Παθολογίας, περιλαμβάνονται οι βασικές γνώσεις, όλων των συναφών ειδικοτήτων. Η μετάδοση γνώσεων, με τρόπο σαφή και επαγωγικό, που να βοηθά στην επίλυση και αντιμετώπιση των κλινικών προβλημάτων είναι μέσα στους σκοπούς του διδακτικού αυτού συγγράμματος. Στόχος του βιβλίου είναι, να λειτουργήσει ως ένας κατευθυντήριος οδηγός γνώσεων, προκειμένου να δοθεί στον φοιτητή, ή στον επιστήμονα υγείας, η δυνατότητα: - της συνολικής αξιολόγησης του ασθενή - της κριτικής διαγνωστικής αξιολόγησης - της εξοικείωσης με τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους ελέγχου των νόσων - της δυνατότητας αναγνώρισης και αντιμετώπισης των καταστάσεων που κρίνονται ως επείγουσες - της αναγκαιότητας της πρόληψης - της εξοικείωσης με τις καινούργιες θεραπείες και τις προκλήσεις ή απαιτήσεις του μέλλοντος.