Βλέποντας φωνές : περιήγηση στον κόσμο των κωφών - Sacks, Oliver, 1933-2015 (Άγρα, 2009)
Όπως με το "Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" και το "Ένας ανθρωπολόγος στον 'Αρη", με το βιβλίο αυτό ο Όλιβερ Σάκς επιχειρεί ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μιαν άγνωστη χώρα θαυμάτων, καθώς και έναν προκλητικό στοχασμό για την επικοινωνία, τη βιολογία, την προσαρμογή και τον πολιτισμό. Στο "Βλέποντας φωνές" ο Σάκς στρέφει την προσοχή του στο ζήτημα της κωφότητας και το αποτέλεσμα είναι ή από καρδίας εικονογράφηση μιας μειονότητας που παλεύει για αναγνώριση και σεβασμό - μιας μειονότητας με τον δικό της πλούσιο πολιτισμό και τη δική της οπτική γλώσσα έναν θαυμαστό τρόπο επικοινωνίας που ρίχνει φως στα θεμέλια της γλώσσας όχι μόνο των κωφών άλλα και των ακουόντων. Το "Βλέποντας φωνές" είναι μια "έξοχη, καθώς και αποκαλυπτική μελέτη".