Η εφεύρεση των φτερών - Kidd, Sue Monk (Ξένη λογοτεχνία, 2014)
Η Χέτι Σκοτούρα Γκριμκέ, μια σκλάβα στο Τσάρλεστον των αρχών του 19ου αιώνα, διψά για ζωή πέρα από τους τοίχους που την κρατούν φυλακισμένη στην πλούσια οικία Γκριμκέ. Η κόρη της οικογένειας, η Σάρα, προικισμένη με ακόρεστο πνεύμα και επαναστατικές ιδέες, ξέρει από μικρή ότι προορίζεται να πετύχει κάτι σημαντικό στον κόσμο, αλλά την περιορίζουν οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες. Η Εφεύρεση των Φτερών ακολουθεί τα αξιοθαύμαστα ταξίδια τους στη διάρκεια των επόμενων τριάντα πέντε χρόνων, καθώς και οι δύο διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν, επηρεάζοντας δραματικά η μία τη ζωή της άλλης και αναπτύσσοντας μια περίπλοκη σχέση που χαρακτηρίζεται από ενοχή, απείθεια, αποξένωση και τα δύσβατα μονοπάτια της αγάπης. Αυτό το εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα αποτελεί έναν αφηγηματικό θρίαμβο, που εξετάζει χωρίς προκαταλήψεις μία από τις πιο θλιβερές πτυχές της αμερικανικής ιστορίας, με ηρωίδες γυναίκες των οποίων ο αγώνας για την ελευθερία, τη χειραφέτηση και το δικαίωμα στην έκφραση δε θα αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο.