Ο τυχερός πελεκάνος και οι διάσημοι φίλοι του - Μελά-Φλώρου, Ζάννα Φ. (Το καλό βιβλίο για παιδιά, 2001)
Ένας νεαρός πελεκάνος καυχιέται στους γείτονές του για την καλή του τύχη. Αισθάνεται ανώτερος, χαρισματικός, τυχερός, γιατί μπορεί να πετάξει μακριά, σε ζεστούς τόπους, για να αποφύγει το κρύο που έρχεται. Πόσο λυπάται αυτούς που μένουν... Θα μπορέσει τελικά να μεταναστεύσει το μεγάλο πουλί; Ή θα μείνει να ξεχειμωνιάσει στην παγωμένη λίμνη του; Και πώς θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του χειμώνα έτσι απροετοίμαστο που είναι;