Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Μπαμ, μπουμ, ταρατατζούμ, 2007)
Γιατί οι σαλπιγκτές κρύβονται στις θαλασσινές σπηλιές; Γιατί οι τυμπανιστές παίζουν τελίτσες στις καταπακτές; Γιατί οι υπασπιστές έχουν τις πόρτες τους κλειστές; Γιατί οι ναύαρχοι αλλάζουν χρώμα και οι στρατηγοί μασκαρεύονται σε μπαλαρίνες και τσαχπίνες κολομπίνες; Επειδή ψάχνει να τους βρει μια παράξενη και υπέροχη φάλαινα: η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο.