Ο άντρας που κοιτούσε το σκοτάδι : μυθιστόρημα - Sinoue, Gilbert, 1947- (Ψυχογιός, 2014)
Είμαι ο δρ Θεοφάνης Ντεμπανέ. Εξόριστος με τη θέλησή μου σε ένα νησί των Δωδεκανήσων εδώ και τρία χρόνια. Αυτό τα λέει όλα. Ή μάλλον τίποτα. Αφήνοντας πίσω του τη ζωή στο Παρίσι και μια λαμπερή καριέρα ως καρδιοχειρουργός, ο Θεοφάνης καταφεύγει στην Πάτμο, έχοντας ως μοναδική συντοφιά τον έφηβο γιο του, Ταϊμούρ. Γιατί άραγε, στον κολοφώνα της δόξας του, διάλεξε ξαφνικά την εξορία; Τι κρύβει η σιωπή που τηρεί για το παρελθόν του; Η τύχη ήταν αυτή που τον οδήγησε να συναντήσει στον δρόμο του τη νεαρή Αντωνία και τη μητέρα της, την εκπληκτική Μπέμπα, ή το πεπρωμένο του; Ο Ταϊμούρ μπορεί να τον βοηθήσει να γιατρέψει τα τραύματά του; Γοητευτικό το νέο μυθιστόρημα του Ζιλμπέρ Σινουέ. Μια προσωπική περιπέτεια όπου ο καθένας μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις πιο βαθιές πληγές του.