Το δίκαιο στην Αθήνα των κλασικών χρόνων : με δώδεκα εικόνες εκτός κειμένου - MacDowell, Douglas M., 1931-2010 (Παπαδήμας, 1996)
Το έργο προσφέρει μια γενική θεώρηση της φύσης της αθηναϊκής κοινωνίας. Ο συγγραφέας συγκεντρώνει την προσοχή του στην Αθήνα της χρονικής περιόδου Περικλή-Δημοσθένη, για την οποία μας μιλάνε οι αττικοί ρήτορες, και προσφέρει σχετικά αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική Γραμματεία, με ακριβείς παραπομπές και σε άλλες μαρτυρίες, για όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με ιδιαίτερα θέματα μελέτης.