Η προίκα : κεντήματα και υφάσματα από την Κωνσταντινούπολη και την Πέργαμο Μικράς Ασίας : συλλογή Σοφιανού - Σοφιανού, Μιράντα (Εκδόσεις του Φοίνικα, 2014)
Με τον συμβολικό και κυριολεκτικό τίτλο "Η προίκα", η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει έργα κεντητικής, ραπτικής και υφαντικής τέχνης προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη και την Πέργαμο της Μικράς Ασίας. Τα κεντήματα, τα υφάσματα και τα ενδύματα αυτά ανήκουν στην οικογενειακή συλλογή Σοφιανού και συμπληρώνουν μια πλήρη προίκα.