Πράγα : ταξιδιωτικός οδηγός - Wilson, Neil, 1959- (Lonely planet, 2003)
Ταξιδέψτε στην Πράγα -στο μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της υφηλίου- σε έναν ατμοσφαιρικό λαβύρινθο από λιθόστρωτα δρομάκια, παμπάλαιες αυλές και αμέτρητες εκκλησίες, ένα ετερογενές μείγμα γοτθικού, μπαρόκ και αρ νουβό. Τα δεκάδες μουσεία και γκαλερί, οι αναρίθμητες συναυλίες σε καθημερινή βάση και το περίφημο ανοιξιάτικο φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Πράγας συμβάλλουν στη μοναδική πολιτιστική έλξη της πόλης. Στις σελίδες αυτού του οδηγού ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει όλες τις πλευρές της Πράγας, καθώς και πλούτο πληροφοριών σχετικά με: -ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια -χώρους διασκέδασης, από φεστιβάλ μουσικής μέχρι καλλιτεχνικά στέκια -μέσα μεταφοράς (αεροπλάνο, πλοία, τρένα και λεωφορεία) -όλα τα αξιοθέατα αρχιτεκτονικού, ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται λεπτομερείς έγχρωμοι χάρτες -απαραίτητοι οδηγοί για κάθε επισκέπτη-, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.