Πάτρα : το πρόσωπο της πόλης - Γαλανάκη, Ρέα, 1947- (Τοπίο, 2005)
[...] Η έκδοση αυτή, που ξεκίνησε από μια ιδέα του Πέτρου Συναδινού, ανιχνεύει το πρόσωπο της πόλης μέσα από ένα φωτογραφικό οδοιπορικό μελετημένο με προσοχή, που πηγάζει μέσα από τα κτήρια, τους δρόμους και τις πλατείες, τα επαγγέλματα και τη ζωή των πολιτών μέρα και νύχτα. Το ίδιο πρόσωπο αποκαλύπτεται μέσα από κείμενα ξεχωριστών ανθρώπων, που φωτίζουν από πολλές πλευρές, με εύστοχο τρόπο, συχνά αυτοβιογραφικό, πρόσωπα, γεγονότα και πράξεις, που διατρέχουν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την οικονομία και την κοινωνία ως περιβάλλοντα που εμφανίζουν συνέχεια και τομές, που ερμηνεύουν χωρίς να εξηγούνται, που ερμηνεύονται χωρίς να εξηγούν. Μία προσέγγιση της πόλης που γίνεται με αγάπη, μια προσέγγιση που δεν κρύβει τα προβλήματα αλλά τα κατανοεί. [...]