Μακρινές ώρες - Morton, Kate, 1976- (Σύγχρονο ξένο μυθιστόρημα / Ωκεανίδα, 2012)
Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως Κέιτ Μόρτον αρχίζει με ένα χαμένο γράμμα. Η Έντι Μπέρτσιλ και η μητέρα της ποτέ δεν ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη, αλλά όταν φτάνει ένα γράμμα, χαμένο από καιρό, η Έντι αρχίζει να υποψιάζεται ότι η συναισθηματική απομόνωση της μητέρας της κρύβει ένα παλιό μυστικό. Το περιεχόμενό του αναγκάζει τη νεαρή Έντι να ταξιδέψει στο μυστηριώδες βασίλειο του κάστρου Μάιλντερχορστ, όπου η μητέρα της, δεκατριών χρονών τότε, περίμενε το βομβαρδισμό του Λονδίνου. Φεύγοντας δεκατριάχρονο κορίτσι από το Λονδίνο, για να γλιτώσει από τις βόμβες του πολέμου, η μητέρα της Έντι βρίσκει καταφύγιο στο Κάστρο Μάιλντερχερστ, κοντά στην οικογένεια Μπλάιθ. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας - έναν κόσμο συναρπαστικό, αλλά και επικίνδυνο.