Alpha Bank ιστορία. - Κωστής, Κώστας Π., 1957- (Alpha Bank, 2011)
Η έκδοση συνόδευε την ομώνυμη Έκθεση που παρουσιάσθηκε στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Alpha Bank στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά Έκθεση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με θέμα την Ιστορία της Τραπέζης. Η έκδοση είναι χωρισμένη σε επτά ενότητες: i) αλλαγές στην Εταιρική φυσιογνωμία, ii) Ανθρώπινο Δυναμικό, iii) Εξέλιξη των Εργασιών, iv) Επέκταση του Δικτύου Καταστημάτων, v) Τεχνολογία και Καινοτομία, vi) Προβολή, και vii) Πολιτιστική Δραστηριότητα της Τραπέζης. Σε κάθε ενότητα περιέχεται μία επιλογή από το εξαιρετικά πλούσιο και ποικιλόμορφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Ιστορικό Αρχείο και παρουσιάζεται στην εν λόγω Έκθεση, όπως φωτογραφίες, διαφημιστικά έντυπα, ποικίλα τραπεζικά έγγραφα, εκδόσεις, εικαστικό υλικό, μηχανές ταμιευτηρίου κ.ά. Το εκθεσιακό υλικό εμπλουτίζεται από διαγράμματα με τα μεγέθη της Τραπέζης κατά τα έτη 1947-1972, καθώς και χρονολόγιο των κύριων γεγονότων που καθόρισαν την πορεία της στην περίοδο αυτή κατά την οποία η χώρα γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη και η Τράπεζα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και εδραιώνει τη θέση της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.