Αθηναϊκές γλαύκες = Athenian owls : κείμενα και επιμέλεια Δήμητρα Τσαγκάρη - Τσαγκάρη, Δήμητρα, 1971- (Alpha Bank, 2012)
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της ομότιτλης εκθέσεως στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Alpha Bank στην Αθήνα. Παρουσιάζει την ιστορία του πιο γνωστού νομίσματος της αρχαιότητας, του αθηναϊκού τετραδράχμου, με την κεφαλή της θεάς Αθηνάς στην εμπρόσθια και τη γλαύκα στην οπίσθια όψη. Περιέχει φωτογραφίες 30 νομισμάτων από τη Συλλογή της Alpha Bank.