Άτλας για τις ταξιδιωτικές σημειώσεις του Βλαδίμηρου Νταβίντωφ από τα Ιόνια Νησιά, την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Τουρκία - Davidoff, Vladimir, 1809-1882 (Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, 2004)
Ο Βλαδίμηρος Νταβίντωφ (1809-1882), Ρώσος νομομαθής αλλά και λόγιος, ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Μ. Ασία στα 1835. Στο βιβλίο του καταγράφει τα μνημεία και τα μέρη που επισκέφθηκε, μιλάει για την ομορφιά των τόπων και την αγνότητα των ανθρώπων. Τον ενδιαφέρει επίσης η νεώτερη ιστορία και η οργάνωση του νέου ελληνικού κράτους, καθώς και η κατάσταση που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και της Μ. Ασίας. Στην ελληνική έκδοση του «?τλαντα» δημοσιεύονται 44 λιθογραφίες διαφόρων τόπων και μνημείων που επισκέφθηκε, καθώς και οι ακουαρέλες από τις οποίες δουλεύτηκαν οι λιθογραφίες, έργα που ανήκουν σήμερα στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας.