Φτυστός ο μακαρίτης - Φυλακτάκη, Πένυ (Ελληνικό θέατρο, 2013)
Μια φορά και έναν καιρό ... Ένας κληρονόμος, μιας δήθεν ασθένειας, τριών γενεών, της Μαλαντίν, αφορμή και δικαιολογία για τα χαρτοπαιχτικά τερτίπια της ζωής του ... ... Στην πρώτη γενιά, ο πόθος μιας οικογένειας της ορεινής προκατοχικής Ελλάδας, για ένα παιδί, καρπός ξένος και μια γέννα, κρυφό μυστικό των γυναικών... ... Στην δεύτερη, μια κηδεία και κληρονόμος, μιας αστικής οικογένειας της μετακατοχικής Ελλάδας, ένα νόθο μωρό, ... ... Στην τρίτη, της κοινωνικής Μεταπολιτευτικής εποχής, το μωρό έρχεται, ως καρπός ενός ασυμβίβαστου γάμου, αταίριαστων ψυχών ... και νάτος ο κληρονόμος ! Κάθε φορά, ¨Φτυστός ο μακαρίτης ¨! ... Η ζωή συνεχίζεται ... με τα έτσι και τα αλλιώς της ... με το γέλιο μας, το δάκρυ ... ας την δούμε, αστείρευτα παιχνιδιάρικη ! ... Γιατί όχι ?