Introduction to the constitutional history of modern Greece - Καλτσάς, Νικόλας Σ., 1895-1937 (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2010)
Στο βιβλίο αυτό ο Nicholas Kaltchas επιχειρεί μια παρουσίαση της συνταγματικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας στο αμερικανικό κοινό. Σκοπός του είναι να αναδείξει το δεδομένο ότι ορισμένοι ενδογενείς παράγοντες (εθνικός αλυτρωτισμός, οικονομική εξάρτηση) καθώς και η εξωτερική πολιτική, επιδρούσαν καταλυτικά στην πραγματική άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, καθόριζαν τις συνταγματικές εξελίξεις και επηρέαζαν άμεσα κρίσιμες αποφάσεις.