Η μετάβαση στη δημοκρατία και το σύνταγμα του 1975 - Κασιμάτης, Γεώργιος (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2005)
Στο βιβλίο αυτό ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης αναπτύσσει τη συνταγματική μεταβολή του 1974-1975. Παρουσιάζονται τα γεγονότα που ακολούθησαν την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος, οι χειρισμοί της «Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος», οι εργασίες της «Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής», καθώς και οι νέες διατάξεις του Συντάγματος του 1975, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε μια σύγχρονη δημοκρατία.