Προοπτικές της Ευρώπης : πρακτικά ελληνο-γερμανικού συμποσίου, Αθήνα, 8-9 Φεβρουαρίου 2007 - Schultheiss, Wolfgang, 1945-; Χρυσός, Ευάγγελος Κ., 1938- (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2007)
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμποσίου "Προοπτικές της Ευρώπης", το οποίο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα από τις 8 έως 9 Φεβρουαρίου 2007. Περιέχονται οι εισηγήσεις: Οι πολιτικές προοπτικές - Gunter Gloser, "Προκλήσεις και στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης" - Φίλιππος Πετσάλνικος, "Οι προοπτικές της νέας γενιάς στην Ενωμένη Ευρώπη" - Ντόρα Μπακογιάννη, "Η Ευρώπη: εμπειρίες και προοπτικές από ελληνικής πλευράς" - Norbert Lammert, "Εθνικά κοινοβούλια και Δημοκρατία στην Ευρώπη" Η Ευρώπη του πολιτισμού - Julian Nida - Rumelin, "Πηγές της ευρωπαϊκής τέχνης" - Λίλα Μαραγκού, "Τα κλασσικά θεμέλια της ευρωπαϊκής τέχνης" - Raimund Wunsche, "Ο μύθος στην Ευρώπη ως διαμορφωτής της κλασικής παράδοσης" - Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, "Χριστιανοί στην πολυ-θρησκευτική ενωμένη Ευρώπη" Η Ευρώπη της επιστήμης - Klaus von Beyme, "Η Ευρώπη στη διδασκαλία και στην έρευνα - Η συμβολή της επιστήμης στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" - Λουκάς Τσούκαλης, "Η μοναδικότητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" Το μέλλον της Ευρώπης - Σωτήριος Χατζηγάκης, "Το αβέβαιο μέλλον της Ευρώπης" - Ρόδη Κράτσα, "Πολίτες της Ευρώπης" - Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, "Καταληκτήρια ομιλία" Βραβευμένα δοκίμια μεταπτυχιακών φοιτητών - Ειρήνη - Μαρίνα Κατσιμπρή, "Επιτεύγματα και προοπτικές της πορείας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" - Κωνσταντίνος Ρητινιώτης, "Βίκτωρ Ουγκώ: Ρομαντικός οραματιστής ή "προφήτης""; - Χρήστος Τριαντόπουλος, "Από τη νομισματική ένωση στην πολιτική κοινότητα; "Just... follow the blind"".