Κοινωνική ψυχολογία : παρελθόν, παρόν, μέλλον - Σερδάρης, Παναγιώτης (University Studio Press, 2014)
Στο βιβλίο αναλύονται τα βασικά ζητήματα της κοινωνικής ψυχολογίας ως επιστήμης, οι μεθοδολογικές αρχές της κοινωνικο-ψυχολογικής έρευνας και εξετάζονται τα συγκεκριμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των μεγάλων κοινωνικών ομάδων και των δυναμικών φαινομένων που υπάρχουν στις μικρές ομάδες -συνοχή, ηγεσία, λήψη ομαδικών αποφάσεων, κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία. Το σύγγραμμα εξετάζει τα παραπάνω ζητήματα από τη μαρξιστική θεώρηση σε σύγκριση με τις θέσεις της ψυχολογίας στη Δύση, αποδεικνύοντας την πρακτική τους σημασία για την επιστημονική οργάνωση της διοίκησης, τη διαπαιδαγώγιση και άλλους τομείς ιδεολογικού προσανατολισμού στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Το βιβλίο απευθύνεται στους ειδικούς στον χώρο της ψυχολογίας, στους φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και σ' ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, που ενδιαφέρεται για την κοινωνική ψυχολογία. • Ο Παναγιώτης Σερδάρης είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.