Ναζίμ Χικμέτ : τα έργα του - Hikmet, Nazim, 1902-1963 (Σύγχρονη Εποχή, 1981)
(. . .) Τον Ναζίμ Χικμέτ τον γνωρίσαμε από παλιά από κάποια σκόρπια ποιήματά του, που δημοσιευτήκανε κατά καιρούς σ' εφημερίδες και περιοδικά του τόπου μας, όμως η γνωριμία μας αυτή μαζί του χάθηκε μες τις χαλεπές περιόδους της χώρας μας και μόλις ύστερα απ' το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε ν' ακούγεται πάλι, ολοένα και πιο έντονα, τ' όνομά του. Σήμερα μπορούμε να πούμε πως τον γνωρίζουμε πιο πολύ. (. . .)