European banking historiography : past and present - Feiertag, Olivier; Πεπελάση-Μινόγλου, Ιωάννα (Alpha Bank Historical Archives, 2009)
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα πρακτικά της ομότιτλης επιστημονικής συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε το 2003 στην Κέρκυρα, με αντικείμενο την ευρωπαϊκή τραπεζική ιστορία. Τα επί μέρους κεφάλαια του βιβλίου πραγματεύονται τις εθνικές εμπειρίες στην Τουρκία, στην Αυστρία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα, ενώ σε άλλα κεφάλαια επιδιώκεται να εντοπισθούν τα διλήμματα και οι νέες κατευθύνσεις που επιδιώκει να λάβει η τραπεζική ιστορία στη Γαλλία και στην Ελβετία. Στο τρίτο μέρος του βιβλίου εξετάζονται ορισμένα ειδικά αλλά ιδιαιτέρως σημαντικά ζητήματα τραπεζικής ιστορίας, όπως είναι οι τοπικές τράπεζες στη Γαλλία, η ιστορία της Τραπέζης Διεθνών Διακανονισμών και, τέλος, η φιλολογία για τα τραπεζικά αρχεία.