Μεταξύ ουρανού και αγάπης - Ahern, Cecelia, 1981- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2008)
Στην Πόλη της Καρδιάς, μια γυναίκα κρατά τη δική της καρδιά κλειδαμπαρωμένη. Στη ζωή της Ελίζαμπεθ Ίγκαν το καθετί έχει τη θέση του, από τα φλιτζάνια του καφέ στην πεντακάθαρη κουζίνα του σπιτιού της μέχρι τα μολύβια στο γραφείο της. Η τάξη και η ακρίβεια τη βοηθούν να διατηρεί τον έλεγχο των πραγμάτων και την προφυλάσσουν από τον πόνο και την απογοήτευση. Αντίθετα, η μικρή ατίθαση αδελφή της, η Σέαρσα, φέρνει παντού το χάος, οπότε η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες -και η σημαντικότερη ευθύνη που απρόθυμα επωμίζεται είναι η ανατροφή του Λουκ, του εξάχρονου γιου της Σέαρσα. Η φροντίδα ενός παιδιού και οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στην Ελίζαμπεθ κανένα λάθος - και καμία χαρά. Όλα όμως αλλάζουν, όταν ο μικρός Λουκ γνωρίζει τον Ιβάν, έναν άντρα ανέμελο, αυθόρμητο και έτοιμο για κάθε είδους περιπέτεια - έναν τύπο φανταστικό!