Το αγόρι στην αποβάθρα : μυθιστόρημα - Δάνδολος, Στέφανος Γ., 1970- (Καστανιώτη, 2007)
Σε ένα προάστιο μεταναστών που φλέγεται, ο δεκατριάχρονος Γιούρι αισθάνεται τόσο ασήμαντος που όλοι τον προσπερνούν λες και δεν υπάρχει. Η μητέρα του έχει εξαφανιστεί, τα αστέρια έχουν σβήσει πίσω από τους καπνούς, και τα πλήθη έχουν βγει στους δρόμους για να υποδεχτούν ένα περίεργο κορίτσι που το λένε Ιντιφάντα. Καθώς περιφέρεται σαν χαμένος, αποφασίζει να κάνει τη δική του επανάσταση, ανεβαίνοντας στον «απαγορευμένο» έβδομο όροφο της πολυκατοικίας του. Εκεί όπου, σύμφωνα με το θρύλο, ζει το φάντασμα ενός ανθρώπου που δε βγήκε ποτέ από το διαμέρισμά του. Ο κύριος Άκερμαν, ένας Εβραίος που κάποτε βρέθηκε στο Άουσβιτς. Όμως, καθώς ο Γιούρι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που κρύβεται γύρω από αυτόν, θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Από το «χιόνι» θα καταλήξει σε έναν πλανήτη γεμάτο χρώματα, θα ανακαλύψει την τρυφερότητα και θα μάθει... για το αγόρι στην αποβάθρα. Και τότε θα καταλάβει ότι η ζωή είναι μέσα μας. Όπως και ο παράδεισος.