Μισέλ, αγνώστου πατρός : μυθιστόρημα - Μέλφου-Γραμματικού, Φανή (Έλληνες συγγραφείς / Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2010)
Ο περιστασιακός έρωτας, ανάμεσα σε έναν Έλληνα γιατρό και μια Γαλλίδα φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής, αποδεικνύεται μεγάλος, αλλά και καρποφόρος διπλά. Τα παιδιά μεγαλώνουν, οι μεγάλοι γερνούν και τα αισθήματα καταλαγιάζουν, ώσπου μια διαθήκη έρχεται να αναζωπυρώσει παλιά πάθη. Ο νεαρός δικηγόρος, που αναλαμβάνει να την εκτελέσει, θα χρειαστεί να ταξιδέψει πολλές δεκαετίες πίσω, για να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων και να ακολουθήσει τα ίχνη προσώπων που έζησαν στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Μια συναρπαστική ιστορία, με σχεδόν αστυνομική πλοκή, στην οποία διασταυρώνονται με αριστοτεχνικό τρόπο οι ζωές ανθρώπων που ζουν ανυποψίαστοι σχετικά με το παρελθόν τους. Και όταν οι αποκαλύψεις αρχίζουν, προδιαγράφεται απρόσμενο το μέλλον τους...