Μέγας Αλέξανδρος = Alexander the Great : από τη γη της Μακεδονίας έως τα πέρατα της οικουμένης = from Macedonia to the edge of the World : η νομισματική συλλογή της Alpha Bank - Ζάχος, Κωνσταντίνος Λ.; Λιάμπη, Κατερίνη; Τσαγκάρη, Δήμητρα, 1971- (Alpha Bank, 2010)
Στον Κατάλογο, που εκδόθηκε με την ευκαιρία της ομότιτλης Εκθέσεως αρχαίων νομισμάτων από τη Συλλογή της Alpha Bank στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, περιγράφεται η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσω των νομισμάτων του, καθώς και η επίδραση της νομισματοκοπίας του στον αρχαίο κόσμο, ακόμη και μετά τον θάνατό του. Ο Κατάλογος περιλαμβάνει φωτογραφίες 218 χρυσών, αργυρών και χάλκινων νομισμάτων, καθώς και αναλυτικά επεξηγηματικά κείμενα.