Η Ιονική Τράπεζα και το εκδοτικό της προνόμιο, 1839-1920 = The Ionian Bank and its privilege of issue (Alpha Bank, 2014)
Κατάλογος που συνοδεύει την ομότιτλη Έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την Ένωση των Επτανήσων με το ελληνικό κράτος. Αναφέρεται στην ιστορία του εκδοτικού προνομίου της Ιονικής Τραπέζης, της πρώτης Τραπέζης που δραστηριοποιήθηκε στον ελληνικό χώρο και η οποία το έτος 2000 συγχωνεύθηκε με την Alpha Τράπεζα Πίστεως για να αποτελέσουν την Alpha Bank. Ο κατάλογος, που παρουσιάζει μία περίοδο της ιστορίας της Ιονικής Τραπέζης (1839-1920) κατά την οποία η πορεία της ήταν αλληλένδετη με την τύχη των Ιονίων Νήσων, χωρίζεται σε έξι ενότητες: i) Οι Πρώτες Προσπάθειες, ii) Ίδρυση, iii) Δυσκολίες, iv) Ένωση, v) Ανανέωση και vi) Μετασχηματισμοί. Κάθε ενότητα πλαισιώνεται από πλούσια εικονογράφηση, που βασίζεται σε ένα τμήμα των σπάνιων τεκμηρίων (έγγραφα, αξιόγραφα, τόμοι λογιστικών βιβλίων, φωτογραφίες, ενθυμήματα) τα οποία διαθέτει το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank, καθώς και σε υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων. Τέλος, ο κατάλογος περιλαμβάνει και τεκμήρια που αποτελούν παραχώρηση άλλων Ιστορικών Αρχείων, Ιδρυμάτων και Βιβλιοθηκών του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και αντιπροσωπευτικό υλικό από το Αρχείο της Ιονικής Τραπέζης που ευρίσκεται στις Συλλογές της British Library of Political and Economic Science του London School of Economics.