88 μύθοι και αλήθειες - Αναστασίου, Δημήτρης (Εκδόσεις iWrite.gr, 2013)
Εξαφάνισαν οι εξωγήινοι ένα ολόκληρο χωριό στην Κίνα; Υπάρχει στη Μαδαγασκάρη ένα δέντρο που τρώει ανθρώπους; Είναι αληθινό το βίντεο που έχει καταγράψει έναν μονόκερο; Τι συμβαίνει με τα περισσότερα αγρογλυφικά; Είναι αυθεντική η φωτογραφία με τον σκελετό του κενταύρου που σαρώνει το διαδίκτυο; Τελικά χρησιμοποιούμε μόλις το 10% του εγκεφάλου μας; Οντας ο διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας weirdnews.gr, ο Δημήτρης Αναστασίου έχει τη δυνατότητα να μελετά όλα αυτά τα χρόνια από πρώτο χέρι τη διεθνή εναλλακτική επικαιρότητα. Ως εκ τούτου, αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους στη χώρα μας που έχει μια αρκούντως ικανοποιητική εικόνα σχετικά με το ζήτημα των παράξενων hoaxes (φαρσών) που εξακολουθούν να παραπλανούν χιλιάδες συμπολίτες μας σε καθημερινή βάση. Στο παρόν βιβλίο, ο συγγραφέας συγκεντρώνει και σχολιάζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανθολογία 88 παλαιών και σύγχρονων ιστοριών του είδους, που προκαλούν άλλοτε τον ενθουσιασμό, άλλοτε τον προβληματισμό και άλλες φορές ακόμη και το πονηρό χαμόγελο στον αναγνώστη. Η χρησιμότητα ενός βιβλίου σαν και αυτό είναι διττής φύσεως: αφ ενός απογυμνώνει μύθους του «εναλλακτικού» που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να «γεμίζουν» σελίδες επί σελίδων σε Τύπο και διαδίκτυο και αφ εταίρου (ίσως μάλιστα πολύ σημαντικότερο) αναδεικνύει τη σημασία της έρευνας και της κριτικής σκέψης που οφείλει να χαρακτηρίζει τον σύγχρονο άνθρωπο, απέναντι σε οτιδήποτε του σερβίρεται έτοιμο.