Η καθαριότητα είναι ομορφιά : όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι πάντα καθαρός - Gomboli, Mario (Οι συμβουλές του μικρού λύκου, 2000)
Ο Μικρός Λύκος είναι πάντα ανακατωσούρας και τσαπατσούλης. Μερικές φορές είναι και βρόμικος. Πλένει τα δόντια του με το ζόρι, ακουμπάει παντού τα χέρια του και μετά τα βάζει στο στόμα. Κυλιέται στο χώμα. . . Και όταν έρχεται η ώρα να πλυθεί με σφουγγάρι και σαπούνι, το βάζει στα πόδια. Όμως ακόμα και ο Μικρός Λύκος μπορεί να μάθει να φροντίζει μόνος του την καθαριότητά του. Θα ανακαλύψει τότε ότι, όχι μόνο είναι απαραίτητο και υγιεινό να κάνεις μπάνιο, αλλά είναι απολαυστικό και διασκεδαστικό!