Έκφραση έκθεση Β' ενιαίου λυκείου : 98 κριτήρια αξιολόγησης - Πάστρα, Κατερίνα (Χατζηθωμά, 2014)
H δομή του βιβλίου: Α) Πλήρης θεωρία για την Οργάνωση λόγου, τη Χρήση της Γλώσσας, τους Πλαγιότιτλους, την Παραγωγή κειμένου, τα Είδη κειμένων, τη Σύγκριση κειμενικών ειδών, το Μετασχηματισμό κειμένου, την Είδηση, τα Βιογραφικά Είδη, την Παρουσίαση - Κριτική με συγκεντρωτικούς πίνακες & ασκήσεις ανά κεφάλαιο. Β) 25 ενότητες σύγχρονου προβληματισμού με 98 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ με πλήρη ανάλυση των εννοιών και 1000 ασκήσεις. Γ) Λεξιλόγιο συνωνύμων - αντωνύμων. Το βιβλίο συνοδεύει CD-ROM (ΔΩΡΕΑΝ) που περιέχει: Α) ΤΡΙΤΟΜΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΝΑΠΤΗΓΜΕΝΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ στο οποίο δίνεται αναλυτικό γνωστικό υλικό για 550 έννοιες και καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών για όλο το Λύκειο στο μάθημα της Έκφρασης - Έκθεσης. Β) 35 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Γ) 70 Παράλληλα κείμενα. Δ) Απαντήσεις όλων των ασκήσεων της θεωρίας και των κριτηρίων. Ε) Απαντήσεις τω ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.