Έκφραση έκθεση Α' ενιαίου λυκείου : σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας και αξιολόγησης - Μπατζίνας, Γιώργος Ν. (Ζήτη, 2014)
Το βιβλίο, με βάση το νέο σύστημα διδασκαλίας και αξιολόγησης, (ΠΔ.24/2013 - ΠΔ.48/2012) περιλαμβάνει: - 30 κριτήρια αξιολόγησης, με συμβατικά και πολυτροπικά κείμενα (εικόνες) - (βίντεο, στο cd-rom), καθώς και τις απαντήσεις τους. Συγκεκριμένα: 22 σχετικά με τη θεματολογία/εννοιολογία, 8 στο cd-rom: 4 για εμπέδωση της θεωρίας και 4 με βίντεο. - Την τυπολογία των ερωτήσεων για τις ομάδες Α, Β, Γ των κριτηρίων, με τα αναγκαία στοιχεία της θεωρίας, που διευκολύνουν το μαθητή να κατανοήσει τα ζητούμενα και να δώσει επαρκείς απαντήσεις.(περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την περίληψη, την παράγραφο, το επικοινωνιακό πλαίσιο κ.λπ). - Τα διαγράμματα των εννοιών όλων των θεματικών ενοτήτων που περιέχει το σχολικό βιβλίο, και θέματα σχετικά με (τις ενότητες) αυτές. - Την τεχνική μετασχηματισμού ενός κειμένου σε άλλο είδος. (π.χ. από συνέντευξη σε δοκίμιο κ.ά.) - Την ερμηνευτική προσέγγιση/επεξεργασία ενός πολυτροπικού κειμένου. (Η εικόνα στη γελοιογραφία, στη διαφήμιση κ.ά.: αισθητική και ιδεολογική ανάλυση) - Τη μεθοδολογία παραγωγής κειμένου. - Τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου. - Από την Τράπεζα Θεμάτων 1.την τυπολογία όλων των ερωτήσεων και στοιχεία θεωρίας για τις απαντήσεις 2.10 επιλεγμένα κριτήρια με τις απαντήσεις