Εκπαίδευση ενηλίκων : γενικά εισαγωγικά θέματα - Παπασταμάτης, Αδαμάντιος Ι. (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2013)
... Η καθιέρωση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων ως ειδικού κλάδου σπουδών στα πανεπιστήμια οδηγεί σε στήριξη της ανάλογης πράξης με την κατάρτιση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών της διδασκαλίας στην περιοχή αυτή. Από την άλλη πλευρά πάλι, η επαγγελματοποίηση της εργασίας στην περιοχή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων οδηγεί σε συστηματικές σπουδές. Για αυτούς τους λόγους σε πολλές χώρες δημιουργήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια πενεπιστημιακά τμήματα τα οποία εκπαιδεύουν ειδικούς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλές φορές τα τμήματα αυτά λειτουργούν στα πλαίσια παιδαγωγικών σχολών, οι οποίες ετοιμάζουν ειδικούς για διάφορα επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, και άλλοτε πάλι σε ειδικά αυτοτελή τμήματα ή σε μεταπτυχιακό επίπεδο ύστερα από βασικές παιδαγωγικές σπουδές ή σπουδές ενός γνωστικού αντικειμένου.