Η συναισθηματική νοημοσύνη : θεωρητικά μοντέλα, τρόποι μέτρησης και εφαρμογές στην εκπαίδευση και την εργασία - Πλατσίδου, Μαρία (Ψυχολογία / Gutenberg, 2010)
Στόχος του βιβλίου είναι να δώσει μια, κατά το δυνατό, ολοκληρωμένη περιγραφή της έννοιας της συναισθηματικής νοημοσύνης, μέσα από την αναλυτική ανασκόπηση των πιο σημαντικών θεωρητικών μοντέλων και την εκτεταμένη αναφορά σε πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα. Παράλληλα, δίνονται λεπτομερή στοιχεία για τους τρόπους και τα εργαλεία μέτρησης της συναισθηματικής νοημοσύνης, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική βιβλιογραφία. Συνοψίζονται τα βασικά σημεία της κριτικής που ασκείται στη συναισθηματική νοημοσύνη και περιγράφονται οι σχέσεις της, με παράγοντες ατομικών διαφορών, με άλλες ψυχολογικές έννοιες, με διάφορες εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κ.ά.