Savoir vivre για παιδιά - Ζαμπούνης, Χρήστος Κ. (Φερενίκη, 2011)
Όπως σημειώνει στον πρόλογο ο συγγραφέας, «δεν υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος ανατροφής των παιδιών, διότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και κάθε γονεύς επίσης. Μπορούμε όμως να συγκεντρώσουμε μία σειρά από κοινώς αποδεκτούς κανόνες». Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνεται ένα σύνολο συμβουλών προς τα παιδιά, με γνώμονα την καθαριότητα, τη σωστή συμπεριφορά, την ασφάλεια κ.λπ. Τα κείμενα είναι σύντομα, γραμμένα σε απλή γλώσσα, και βασίζονται στη λογική «τι κάνουμε, τι δεν κάνουμε και γιατί». Το υλικό συνοδεύεται από ευφάνταστη, ολοσέλιδη εικονογράφηση του Αντωνάκη Χριστοδούλου, με απεικόνιση του σωστού και του λάθους, ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να αφομοιώνεται εύκολα από τον παιδικό νου. Ένας διασκεδαστικός οδηγός καλής συμπεριφοράς για τα παιδιά, ένας ευχάριστος τρόπος διαπαιδαγωγήσεως για τους γονείς. Το ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα.