Μυθολογικά θέματα στη ζωγραφική του Γεράσιμου Στέρη = Mythological themes in the painting of Gerasimos Steris - Τσούργιαννη, Δέσποινα (Alpha Bank, 2008)
Έκδοση που συνόδευε την αντίστοιχη έκθεση. Μέσα από τα κείμενα επιχειρείται μια προσέγγιση του θέματος του Μύθου έτσι όπως το επεξεργάστηκε ο Στέρης την περίοδο 1930-1936. Επίσης υπάρχει ένα πλήρες βιογραφικό του με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Το παράρτημα των εικόνων περιλαμβάνει πίνακες και σχέδια και τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και αναλυτικό κατάλογο όλων των σχεδίων του καλλιτέχνη που ανήκουν στην Alpha Bank.