The human factor in banking history, entrepreneurship, organization, management and personnel - Fraser, Iain L.; Fraser, Monika Pohle; Green, Edwin (Alpha Bank, 2008)
Το βιβλίο αυτό, περιλαμβάνει τα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2004 στην Αθήνα με τίτλο "The Human Factor in Banking History: Entrepreneurship, Organization, Management and Personnel". Εξετάζεται ο ρόλος της επιχειρηματικότητας και της διοικήσεως επιχειρήσεων στην ανάπτυξη των τραπεζών, οι κοινωνικές παράμετροι που προσδιορίζουν τα εν λόγω φαινόμενα, η διαμόρφωση των βασικών μεταβλητών που επηρεάζουν τη συμβολή του προσωπικού στην απόδοση των επιχειρήσεων και, τέλος, η σημασία που έχουν τα ποικίλα οργανωτικά σχήματα και η εναλλαγή στη λειτουργία των τραπεζικών επιχειρήσεων.