Εκ πείρας έρωτος - Κάλφας, Αντώνης Γ., 1956- (Παρέμβαση, 2014)
Η ποίηση του Αντώνη Κάλφα χαρίζεται στον έρωτα, που δίνει κατάφαση στη ζωή, και υποτάσσεται στο χώμα, που αντιπαρέρχεται όλους τους μεταπράτες των διαχρονικών αξιών, δίνοντας βάθρο στήριξης μόνο στους θιασώτες κάθε ανθρωπιστικής ιδεολογίας και κάθε παρηγορητικής ονειροφαντασίας. Ο ποιητής εξετάζει το θαύμα της αγάπης εξονυχιστικά, την αντιμετωπίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους, τόσο σαν άγνωστο και ευκταίο γεγονός, όσο και σαν πραγματωμένη εμπειρία, σαν φαινόμενο απλής καθημερινής γνώσης.