Πόλη των έκπτωτων αγγέλων - Clare, Cassandra (Θανάσιμα εργαλεία, 2011)
Ο Θανάσιμος Πόλεμος έχει τελειώσει, και η Κλέρι Φρέι έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, ενθουσιασμένη με όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Εκπαιδεύεται για να γίνει Κυνηγός των Σκιών και να χρησιμοποιεί τη μοναδική της δύναμη. Η μητέρα της παντρεύεται τον έρωτα της ζωής της. Τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών ζουν επιτέλους ειρηνικά. Και -το πιο σημαντικό απ' όλα- η Κλέρι μπορεί επιτέλους να αποκαλεί τον Τζέις αγόρι της. Όμως όλα έχουν ένα τίμημα. Κάποιος δολοφονεί τους Κυνηγούς που ανήκαν στον Κύκλο του Βάλενταϊν, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των Πλασμάτων του Σκότους και των Κυνηγών των Σκιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο αιματηρό πόλεμο. Ο καλύτερος φίλος της Κλέρι, ο Σάιμον, δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η μητέρα του μόλις ανακάλυψε πως είναι βρικόλακας και τώρα είναι άστεγος. Όπου κι αν στραφεί, κάποιος τον θέλει με το δικό του μέρος -μαζί με τη δύναμη της κατάρας που καταστρέφει τη ζωή του. Και είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Την ίδια στιγμή, βγαίνει με δύο πανέμορφες, επικίνδυνες κοπέλες -καμία από τις οποίες δεν γνωρίζει για την άλλη. Όταν ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από την Κλέρι χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, η Κλέρι υποχρεώνεται να ανασκαλέψει την καρδιά ενός μυστηρίου, η διαλεύκανση του οποίου θα αποκαλύψει το χειρότερό της εφιάλτη. Η ίδια έχει θέσει σε λειτουργία μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να την οδηγήσει στο να χάσει όλα όσα αγαπάει. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζέις. Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Στην Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά παρά ποτέ.