Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις - Ahern, Cecelia, 1981- (Διόπτρα, 2013)
Η Κίτυ Λόγκαν, φιλόδοξη δημοσιογράφος της τηλεόρασης, λούζεται στα φώτα της δημοσιότητας όταν βγάζει στον αέρα μια συγκλονιστική ιστορία δύο έφηβων κοριτσιών και ενός νεαρού δασκάλου. Καθώς όμως γρήγορα τα φώτα σβήνουν και η ίδια βιώνει την επαγγελματική της απαξίωση, αποφασίζει να βγάλει προς τα έξω θέματα που αγγίζουν τον κάθε άνθρωπο, την κάθε ψυχή. Η Κόνστανς Ντιμπουά, διευθύντρια του περιοδικού και μέντοράς της, χάνει τη μάχη για τη ζωή και πριν προλάβει να γράψει την ιστορία που είχε στο νου της, της αφήνει παρακαταθήκη μια λίστα με 100 ονόματα και την παραγγελία να γράψει η Κίτυ αυτή την ιστορία. Μόνο που η Κίτυ δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια της πέρα από τα 100 ονόματα προσώπων που της άφησε η Κόνστανς. Ποια μυστικά μπορεί να κρύβουν αυτά τα πρόσωπα; Τι είναι αυτό που τα συνδέει; Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα που θέλουν να αποκαλύψουν; Για την Κίτυ, μόλις έχει αρχίσει ένα οδοιπορικό που από την οδύνη θα την οδηγήσει στη λύτρωση. Μαγικό όπως όλα τα βιβλία της Cecelia!