Τα μαθηματάρια των ελληνικών σχολείων της τουρκοκρατίας : διδασκόμενα κείμενα, σχολικά προγράμματα, διδακτικές μέθοδοι : συμβολή στην ιστορία της νεοελληνικής παιδείας - Νικολοπούλου, Αγγελική Π., 1932- (Σύλλογος Προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων, 1993)
(...) Παραδίδοντας στο κοινό αυτή την******** επίγνωση ότι δεν παραδίδω έργο τέλειο, παρά το μόχθο του οποίου είναι αποτέλεσμα. Η πρόθεσή μου ήταν να συμβάλω στην πληρέστερη γνωριμία των σχολικών μας πραγμάτων σε μια περίοδο χαλεπή για το Έθνος, ανατρέχοντας στις άμεσες πηγές, που είναι κατά κύριο λόγο τα μαθηματάρια. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)