Les peintures de Yannis Ritsos : poemes visuels rendus par l'objectif de Platon Maximos - Ρίτσος, Γιάννης, 1909-1990 (Ionian Bank, 1991)
Το βιβλίο περιγράφει τη λιγότερο γνωστή δράση του Γιάννη Ρίτσου στη ζωγραφική. Μετά από ένα εισαγωγικό κείμενο του ιδίου, εικονίζονται σε ενότητες τα έργα του, ζωγραφισμένα πάνω σε πέτρες, σε ρίζες δέντρων, οι υδατογραφίες, οι μονοτυπίες, τα σχέδια. Ένα λεύκωμα στο οποίο παρουσιάζονται όλα τα εικαστικά έργα του Ρίτσου και το οποίο αποτελείται από τρεις ενότητες: 1) Τις Πέτρες της θάλασσας, 2) Τις Ρίζες των φυτών και 3) Τα καθαρά Ζωγραφικά (ακουαρέλες, τέμπερες, μονοτυπίες).