Χημική τεχνολογία - Βατάλης, Αργύρης Σ. (Ζήτη, 2004)
[...] Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να καλύψει διδακτικές ανάγκες του Τμήματος Μηχανολογίας των Τ.Ε.Ι. Επίσης είναι χρήσιμο τόσο για φοιτητές και άλλων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., που στο πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνονται μαθήματα που σχετίζονται με τη Χημεία, και αντίστοιχων Τμημάτων Α.Ε.Ι. όσο και για επιστήμονες που ασχολούνται με την παραγωγή. Από το ευρύ πεδίο θεμάτων που περιλαμβάνει η Χημική Τεχνολογία, που περιγράφουν την παραγωγή ενός τεράστιου αριθμού προϊόντων από τη χημική βιομηχανία και που είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν σ' ένα βιβλίο, στον παρόν βιβλίο αναπτύσσεται η τεχνολογία παραγωγής των κατασκευαστικών υλικών, η χημεία και η τεχνολογία του νερού που είναι απαραίτητη σε όλες τις βιομηχανικές διεργασίες και η τεχνολογία των καυσίμων. Επίσης κρίθηκε σκόπιμο στην αρχή αυτού του βιβλίου να παρατεθούν στοιχεία από τη θεωρία της δομής των ατόμων και των χημικών δεσμών, λόγω της σημαντικότητάς τους γενικά σε κάθε διαπραγμάτευση θεμάτων που έχουν σχέση με τη Χημεία. (από τον πρόλογο του βιβλίου)