Η μουσική στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη - Landels, John G., 1926- (Έλλην, 2011)
Το βιβλίο αυτό εστιάζει πολύ στενά στις ηχητικές και πρακτικές πλευρές της μουσικής, στους αρχαίους πολιτισμούς, στα μουσικά όργανα και στο πώς παίζονταν, καθώς και στους ήχους, στους φθόγγους και στους ρυθμούς, στο βαθμό που μπορούμε να αναπαράγουμε. Επίσης ασχολείται ιδιαίτερα με το ρόλο της μουσικής στις θεατρικές παραστάσεις και σε άλλα ποιητικά είδη με τα οποία δε συσχετίζουμε άμεσα τη μουσική.