Ζημιογόνα τρωκτικά : βιολογία, οικολογία, καταπολέμηση - Ολοκτσίδης, Αργύρης (Άλκων, 2010)
Οι ποντικοί είναι από τα πλέον ζημιογόνα παράσιτα του ανθρώπου. Εκτός από τις τεράστιες ζημίες που προκαλούν, αποτελούνε και φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, τους οποίους μεταδίδουν στο περιβάλλον τους και προκαλούν επικίνδυνες ασθένειες. Το παρόν βιβλίο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τη μορφολογία, βιολογία και οικολογία των κυριότερων ειδών ποντικών, που ζούνε στον ευρωπαϊκό χώρο, και προτείνει αναλυτικά διάφορες αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησής τους.