Αυτισμός, τι σημαίνει για μένα : οδηγός στην αυτογνωσία και στην επικοινωνία - Faherty, Catherine (Ροτόντα, 2014)
Είναι μεγάλη ικανοποίηση η μετάφραση και η επιμέλεια του βιβλίου εργασίας της Catherine Faherty που εκδίδεται με τη μορφή αυτή μόνο στην ελληνική γλώσσα. Εξαιρετική επαγγελματίας, δημιουργική και ιδιαίτερα αφοσιωμένη όπως δηλώνει ο Gary B. Mesibov, πρώην διευθυντής του Τομέα TEACCH στο Πανεπιστήμιο του Chapel Hill στη Β. Καρολίνα, η Catherine έχει ωφελήσει με τις πρωτοποριακές της ιδέες άτομα με αυτισμό διαφορετικών ηλικιών και δυνατοτήτων, τις οικογένειές τους, αλλά και εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας. Η συνεργασία μου μαζί της από το 1997 έως σήμερα είναι ιδιαίτερα δημιουργική. Από την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα TEACCH όπου εργαζόταν, την οργάνωση της πρώτης παρουσίασής της για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος στην Ελλάδα το 1998 και πολλών σεμιναρίων στη συνέχεια, έως τη μετάφραση και έκδοση των βιβλίων της στην ελληνική γλώσσα, η συνεργασία μας είναι συνεχής και σταθερή, όπως και το κοινό μας ενδιαφέρον για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Αναγνωρίζοντας ότι οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι πιο συχνές από όσο φανταζόμαστε σήμερα, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες εντυπωσιακές αλλαγές των επιδημιολογικών δεδομένων, επιχειρούμε την έκδοση αυτού του βιβλίου προς όφελος όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τις ΔΑΦ: για τα άτομα με αυτισμό και τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους θεραπευτές.