Η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα : με εισαγωγή στην ελληνική έκδοση και συμπληρωματική βιβλιογραφία από την συγγραφέα - Mosse, Claude, 1924- (Παπαδήμα, 2008)
Ποια είναι η κατάσταση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα; Από τη μια, Ελληνίδες ξακουστές, όπως η Ελένη, η Πηνελόπη κ. ά. και από την άλλη ένας κόσμος όπου κυριαρχούν οι αξίες του άνδρα. Μέσα από αυτή την αμφιλογία επέλεξε η συγγραφέας να κάνει την αποτίμησή της, αποφεύγοντας να πέσει στην παγίδα του αιώνιου θηλυκού αλλά και μακριά από κάθε αγωνιστικό φεμινισμό που θα φώτιζε μόνο τις αρνητικές όψεις της κατάστασης.