Αχ, Ελλάδα, σ' αγαπώ : μυθιστόρημα - Σταυρακοπούλου, Σωτηρία, 1957- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία / Εστία, 2012)
"Γενικά, περνάω την ώρα μου περιπλανώμενη άσκοπα. Όλη η νεολαία στην ηλικία μου χαζοδουλεύει. Τι είναι αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ; Ότι οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία, για να μην ανεβαίνει ο πληθωρισμός. Έχουν αποφασίσει ότι θα υπάρχει ανεργία, δεν θα κινείται πολύ χρήμα. Από την άλλη, πώς γεμίζουν οι καφετέριες; Οι γονείς δίνουν, γιατί φοβούνται: "Το παιδί μου να γίνει κλέφτης; Να είναι στερημένο;". Και έτσι παρουσιάζεται μια πλασματική εικόνα ευημερίας. Έχει μεγαλώσει πια το όριο που ωριμάζουν τα παιδιά. Μέχρι τα τριάντα ακόμη σπουδάζουν. Και ποιο το αποτέλεσμα; Περνάμε καλά. Ξενυχτάμε πολύ. Ξεχνιόμαστε λίγο".