Ιστορία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. - Droysen, Johann Gustav, 1808-1884 (Τράπεζα Πίστεως, 1993)
Η "Ιστορία των επιγόνων" καλύπτει μια ταραχώδη περίοδο για τον ελληνιστικό κόσμο η οποία ξεκινά το 280 π.Χ. με την εκστρατεία του Πύρρου στην Ιταλία και την κάθοδο των Κελτών και φτάνει μέχρι περίπου το τέλος του 3ου αιώνα π.Χ. Σε αυτό το μεγαλειώδες έργο ο Ντρόυζεν παρακολουθεί την ιστορική πορεία των ελληνιστικών κρατών, τις σοβαρές εξελίξεις στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την ραγδαία άνοδο της Ρώμης η οποία αρχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά πράγματα