Ογδόντα ημέρες κίτρινο - Jackson, Vina (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2012)
Συναρπαστικό, σαγηνευτικό, γαργαλιστικά τολμηρό, το Ογδόντα Ημέρες Κίτρινο είναι μια ιστορία αγάπης που κόβει την ανάσα. Εγκλωβισμένη σε μια χλιαρή σχέση με έναν άντρα που δεν μπορεί να τη δεχτεί όπως πραγματικά είναι, η παθιασμένη βιολίστρια Σάμερ Ζάχοβα βρίσκει διέξοδο στη μουσική της. Περνάει τα απογεύματα παίζοντας στους σταθμούς του μετρό, χαμένη στις μελωδίες του Βιβάλντι και του Μέντελσον. Όταν καταστρέφεται το βιολί της, δέχεται μια ασυνήθιστη πρόταση από τον Ντόμινικ, έναν καθηγητή πανεπιστημίου με πανίσχυρα πάθη, ο οποίος γοητεύεται από τη Σάμερ όταν την ακούει να παίζει. Ο Ντόμινικ θα αντικαταστήσει το βιολί της, υπό τον όρο εκείνη να του προσφέρει ένα ιδιωτικό κονσέρτο. Ανίκανοι να αρνηθούν τη χημεία που υπάρχει μεταξύ τους, ο Ντόμινικ κι η Σάμερ ξεκινούν μια έντονη σχέση, γεμάτη τολμηρές εκπλήξεις και ανατροπές, απρόβλεπτη όσο και συναρπαστική. Για τη Σάμερ είναι μια αποκάλυψη να γνωρίσει τη σκοτεινή πλευρά της, που καταπίεζε για καιρό, όμως σύντομα θα ανακαλύψει πως η απόλαυση συνοδεύεται αναπόφευκτα από πόνο. Θα μπορέσει όμως μια σχέση γεννημένη μέσα από ένα τέτοιο καταλυτικό πάθος να επιβιώσει; "Παιχνιδιάρικο, προκλητικό, συναρπαστικό. Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει τη θηλυκή ερωτική επιθυμία, δείχνοντας πως έχει πολλές αποχρώσεις πέρα από αυτή του γκρι". Belle de Jour.