Greek wetlands - Γεράκης, Πανταζής Αλέξανδρος, θ. 2010; Κουτράκης, Εμμανουήλ Θ.; Masters, Robert (Third series : Greek places and towns, 1996)
Οι ελληνικοί υγρότοποι − λίμνες, ποτάμια, έλη και λιμνοθάλασσες − αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας. Στην Έκδοση επιχειρείται, μέσα από μία γενική θεώρηση και ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, να παρουσιασθεί η σημασία και η ιστορία των υγροτόπων και να αναδειχθεί η ομορφιά τους από τις εικόνες που επελέγησαν όχι μόνο με αισθητικά αλλά και με ουσιαστικά κριτήρια.